AMAÇ

Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu ( Ordap ) tarafından düzenlenen 15-25 yaş arası amatör katılımcıların iştirak edeceği  "İyilik" Temalı Ulusal HİKAYE yarışmasının amacı;

 Türkiye’de gençlerin milli değerlerle gelişimini desteklemek, yeni neslin iyilik olgusunu geliştirmek, ülke sanatına nitelikli insanlar kazandırmanın adımını atmak, yüksek kalitede sanatsal eserlere özendirmek...

 

TARİH

Erdemli Gençlik Ulusal HİKAYE Yarışması için 1- Kasım 2020 de başvurular alınmaya başlanıp, son başvuru tarihi 25 Şubat 2021 dir. Ödül töreni 15 Nisan 2021 tarihinde yapılacaktır. Ödül töreninden 15 gün önce dereceye girenlere bilgi verilecektir.

 

ÖDÜLLER

Ulusal HİKAYE Yarışması’na katılan eserlerin ön komisyon tarafından değerlendirilmesi sonucunda finalistler belirlenir. Başvuran eserlerden katılma koşullarına uygun bulunmayanlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ön komisyonun belirlediği finalistler arasından Ana Jüri , En İyi HİKAYE Ödülünü verir. Kazanan eserin sahibine  Ordap tarafından 3.000TL para ödülü verilir. Jüri tarafından belirlenen ikinci eser sahibine Ordap tarafından 2.000TL para ödülü verilir. Üçüncü olan esere 1.000 TL para ödülü verilir.

Jüri gerekli gördüğü durumlarda eserlerin sanatsal ya da teknik dallarından dolayı Mansiyon ödülü verebilir. (2 Adet 500 TL.)

Eser sahibi ödül töreninde bulunmadığı taktirde plaketini alacak fakat para ödülü hakkını kaybedecektir.

Derece alan eserlerin temsilcileri şehir dışından gelecekse yol ve iki gecelik konaklama masrafları Organizasyon komitesi tarafından karşılanacaktır.

 

YARIŞMA KONUSU

Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu Erdemli Gençlik İyilik Temalı HİKAYE yarışması ile manevi değerlere, örf ve adetlerimizle unutulmaya yüz tutmuş konularda gençlerimizi duyarlılığa teşvik etmeyi amaçlar. Teknoloji çağında yalnızlaşmaya doğru evrilen toplumumuzda  "Erdemli Gençlik " hedefiyle, bu yıl yarışma konusu "İyilik "olarak gündeme alınmıştır.

"İYİLİK " insan olma bilincinin başında gelen faktörlerden biridir…  İyilik insanın kalbine hoşluklar, güzellikler, ferahlık verirken bu duygudan mahrum olmak, bu lezzeti kalbe tattırmamak bizi biz olmaktan uzaklaştıran ve zamanla duyarsızlaştıran etkenlerdendir.

Bu duyguları genç nesillere hatırlatmak, çağımızın en etkili kitle iletişim aracı olan sanat ile gençleri buluşturmak Kültür ve Sanat etkinliklerini  gençliğe sevdirmek  ‘’ İyilik teması‘’ ile bu ilk adımların atılması düşünülmüştür.

İyilik kötülüğü önler ve iyilik insanın içinde ki huzur fidanını filizlendirmek için can suyudur. ‘’ İYİLİK ‘’ teması ile sanat alanında gençleri buluşturmak, HİKAYE  yarışmalarından öteye, Erdemli Gençlik için ileriye yönelik atılmış adımlardır.

15-25 yaş aralığında amatör katılımcıların bu yıl ‘’ İYİLİK ’’ teması kurgulanarak anlatması, nitelikli aksiyonel milli sanat yapımlarının gelişimini amaç edinmiştir.

 

ORGANİZASYON

Bu yarışma organizasyonu kamu yararı gözeten her türlü kurum, kuruluş ve STK ile            işbirliği ve sponsorluk koşullarına açıktır.

Yarışmanın ilanı, medya, sosyal medya, basın ve kuruluşlarının tanıtım ve duyurusuna açıktır.

 

YARIŞMA KOŞULLARI

 

  1. İyilik temalı HİKAYE yarışmasına tüm amatör katılımcılar orjinal eserleri ile başvurabilir. HİKAYE yalnızca bu kategoride değerlendirilecektir.
  2. Yarışmanın yapılabilmesi için en az 30 HİKAYE başvurusu yapılmış olması gerekmektedir.
  3. Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu üyeleri ve üyelerin birinci derece akrabaları yarışmaya katılamazlar.
  4. HİKAYE yarışmasına en az 3 sayfa (A4 ebat) bilgisayar da 12 punto ile yazılmış eserler ile katılabilir.
  5. Yarışmaya katılacak eserin en fazla 15 sayfa olması, eseri yapanın özgeçmişi (Yaşadığı şehir, doğum tarihi, okuduğu okul vb. ) ile birlikte bir adet fotoğrafı. Eserin orjinalinin son katılım tarihine kadar  mail adresimize eksiksiz olarak ulaştırılması gerekmektedir.
  6. HİKAYE yarışmasına yurt içinden 15 – 25 yaş aralığında tüm katılımcılar başvurabilir.
  7. HİKAYE yarışmasına en fazla 2 eserle katılım sağlanabilir.
  8. Yarışmaya katılacak eserin profesyonel anlamda başka yarışmalar için de hazırlanmamış olması gerekmektedir.
  9. Yarışmacı telifi olan bir eserle katılmış olması durumunda, telif haklarının belirlediği telif cezasını, yarışmacı tarafından karşılanması taahhüdünü kabul etmiş olur.
  10. Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu Komitesi gerekli gördüğü taktirde, yönetmelik ve yarışma koşulları ve süresi hakkında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  11. Yarışmaya katılacak eserlerin sahipleri, eserlerin yarışma sürecinde ve ileriki yıllar da Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu tarafından yayınlanmasında hak talep etmediklerini taahhüt eder. Yarışmaya katılan eserlerin uygun görülenleri bir kitapta bir araya getirilecektir. Yarışmaya katılan eserlerin temsilcileri yönetmelikteki koşulları kabul etmiş sayılır.
  12.  Bu yönetmelik dışında kalan tüm hususlarda ve doğabilecek anlaşmazlıkların çözüme   bağlanmasında yarışma koordinatörlüğü yetkilidir.
  13. Yönetmeliği okudum ve kabul ediyorum